Hvad gør 10.000 skridt om dagen for din krop?

Du har sikkert hørt det før. Det er sundt at gå 10.000 skridt om dagen. Men hvad gavner det din krop at gå de anbefalede 10.000 skridt?

Foruden at få gang i kredsløbet og konditionen, er der mange andre sidegevinster, som du måske ikke tænker over. Vi har samlet de gode sidegevinster, som er med til at give dig mere energi i din hverdag her.

Skønhed

Skønhed kommer både indefra og udefra. Med 10.000 daglige skridt bliver din hud mere spændstig og smidig.

Den forøgede energi til kroppen giver blodet mere næring og ilt, og det giver både en rensende og fornyende effekt.

Daglig motion gavner din søvnkvalitet, for din krop bliver træt på en naturlig måde.


Sundhed

Når du bevæger dig 10.000 skridt om dagen, får du en sund og stærk krop. Du forbedrer dit kondital og samtidigt holder du dit kredsløb i gang. Det bliver smidigt og sundt. Derudover styrker du muskler og knogler i hele kroppen. Og så får du mere energi i hverdagen.


Motion gavner ikke kun din fysiske form, men hjælper også med at reducere risikoen for hjerte-kar sygdomme, type 2-diabetes, bryst- og tarmkræft og demens.

Livskvalitet

Når du bevæger dig og får pulsen op, danner du endorfiner i kroppen. De giver dig et smil på læberne og får dig til at føle dig veltilpas. Så du får mere overskud og humøret bliver bedre.

Tit kan den øget aktivitet også medføre, at du får lyst til at spise sundere. Din krop beder om nærende brændstof til de fysiske aktiviteter. Det sætter også gang i fordøjelsesprocessen – og gavner mave- og tarm systemet.


Socialt samvær

Det er sjovt at konkurrere med sig selv om at nå antallet af skridt hverdag. Men sjovere er det at konkurrere mod eller med andre fx kollegaerne.

Tit og ofte kan mange af de planer, du har lavet med familie, kollegaer eller venner sagtens foregå, mens I foretager jer noget aktivt. Fx en lille rask gåtur inden I tager en velfortjent kop kaffe eller tag på skovtur med familien i en nærliggende park eller skov.

Du kan selvfølgelig også bare tage trappen i stedet for elevatoren, så er du allerede godt i gang.


Tag det første skridt

Er du i tvivl, om du går nok til daglig, kan du anskaffe dig en skridttæller fx fra Omron, som du nemt kan sætte i dit tøj, mens du bevæger dig. Den tæller dine skridt og kan gemme op til flere dage.

Eller du kan med fordel vælge en aktivitetstæller fra IDOMOVE, som er en lidt mere avanceret. Den kan måle distance, tider og din søvnaktivitet.

Om du vælger at tælle dine skridt med en skridttællere eller beslutter dig for at gå en time hver dag - det er ikke så vigtigt. Det vigtigste er bare, at du får skoene på og tager det første skridt.
KUNDESERVICES ÅBNINGSTIDER:

Vores åbningstider gælder alle hverdage:

Telefon: 8.00 - 16.00
Chatten: 8.00 - 15.00

E-mail: info@sygeplejebutikken.dk

HUSK OGSÅ:

Vi sender alle hverdage.

Bestil før kl. 14.00 og få din ordre sendt afsted samme dag.

GRATIS batteri med alle sygeplejeure.

Sygeplejebutikken.dk   |   Gedhusvej 4   |   7451 Sunds   |   + 45 60 69 83 83   |   info@sygeplejebutikken.dk   |   CVR 32384064
0